餐廳: 小雨天 (永吉街)
資訊:

2019-12-17 515 瀏覽
叫左個雞翼米線加凍奶茶。雞翼得兩小隻,味道平平無奇。湯很清,近乎無味,希望是因為佢無味精。叫了中辣,辣得嚟唔香,最神奇的是在味道上,辛辣還辛辣,淡湯還淡湯,兩者沒有交雜,好像平行時空。食完兩隻雞翼,仲有好大碗米線。我要求加2個送,豬大腸同雲吞,加左$12, 唔算貴。味道,依然是淡淡的......呢餐野,真係無咩可以講。好食當然談唔上,話佢難食又唔係......好奇怪,呢度又唔好食,環境又唔好,點解仲不停有人入嚟呢? 有冇人可以話我知我在點菜上係咪做錯左? 佢招牌野係咪米芝連級數咁好食?後記:我坐左在堆膠桶隔離,一坐低就開始後悔。果然,碗碟掉入膠桶相撞啲呯呤嘭唥聲此起彼落,好像一首交響曲。在小雨天,欣賞免費交響曲,可能別有一番風味吧😂
叫左個雞翼米線加凍奶茶。

雞翼得兩小隻,味道平平無奇。

味道,依然是淡淡的......