介紹下先:飽魚伴肝醬,味道配搭得非常好,濃濃的肝醬配上新鮮飽魚,飽魚新鮮嫩口😋。鯛魚薄切,鯛魚配上酸汁,酸汁提升了魚的鮮味。剌身好新鮮,看似普通的白象拔蚌,原來仲有淡淡柚子香,提升左佢嘅鮮甜味。新鮮即開海膽,嘩,勁驚喜,好鮮,好甜,好滑😋😋,搭上吞拿魚蓉及三文魚籽,鮮味upupup, 原來單點一隻北海道海膽要$180/隻,呢個set仲包每人一隻,好落本啊。拖羅,我最愛食,平時出去叫又貴又未必靚,呢個紫蘇葉拖羅,大片又厚身,入口即溶,搭上紫蘇葉,好fresh❤️煙燻青魚,女朋友最喜歡,所以我比埋佢食,佢話煙燻味剛好,不會搶走魚的鮮味。汁煮喜之次,本人唔鍾意食熟魚,比唔到comment,只知道呢條魚係貴野😂😂金萡燒和牛粒,正正常常,牛有牛味,和牛有和牛味,熟度剛好,微辣帶出了燒和牛香味。壽司6本,有未食過既生北寄貝,感覺好新奇有趣又有拖羅食🤤🤤櫻花蝦拖羅手卷,好驚喜,之前見過朋友影相,覺得個味道都幾特別大蜆清湯,幾清甜,蜆大隻冇沙。綠茶金萡奶凍,嘩,好名貴,同以前係米芝連餐廳食既差唔多,奶味好濃,唔太甜,女朋友狂影相,話個甜品好少女心,要影相呃like總結,性價比好高,下次會再試下lunch
介紹下先:
鯛魚薄切,鯛魚配上酸汁,酸汁提升了魚的鮮味。
壽司6本,有未食過既生北寄貝,感覺好新奇有趣
又有拖羅食🤤🤤
大蜆清湯,幾清甜,蜆大隻冇沙。

總結,性價比好高,下次會再試下lunch set先🤤
磯煮鮑魚伴肝醬
櫻花海老碎拖羅手卷
抹茶奶凍
紫蘇葉拖羅
2021-07-07
5 分鐘 (堂食)
磯煮鮑魚伴肝醬
九州鯛魚薄切