2014-08-25 1952 瀏覽
從未想過香港的CD店可以開CAFE,因為本身香港經濟氣候下,CD店已經好難生存,仲要放個空間比人坐,真係好難想像.有見及此,我決定去Hmv Kace既Elements分店,幫佢交下租,順道買隻碟聽聽價錢貴大型連鎖店少少,但係呢度人流極少,有SOFA,坐位不太多,但坐滿可以拎去溜冰場,RITZ CARLTON者W HOTEL 坐都得(後2姐要有點技術)亦有麵包,蛋糕之類既食物$48 SHAKEN ICE TEA(LEMON)走甜.茶味超級濃,帶點苦澀,愛茶既人士會好高興,通常呢類冰茶唔會好濃,呢度既好RICH.加入了檸檬汁後鮮酸清爽,記住走甜先飲出茶香.有時候飲茶無點甘苦就不太像樣另有中茶多款,如果有凍既我都想試下.飲啖茶,聽聽音樂,多麼愉快呢.最後買左隻我最愛既Lana Del Ray --Ultraviolence.誠意推介歌曲--成隻碟
亦有麵包,蛋糕之類既食物
另有中茶多款,如果有凍既我都想試下.

2014-08-25
2 分鐘 (堂食)