2017-01-08 385 瀏覽
朝早落咗遊輪碼頭走走,下午出番九龍灣又諗起佢,到達後目測無之前咁多人排隊等食,得少貓三四隻。我就叫咗個好似叫珍寶漢堡 應該收咗HKD70,包薯角同一罐氣水,再等佢地製作五分鐘頭有得食。漢堡真係好大咪,真係好珍寶!裡面尐料應該有牛肉,脆煙肉,蛋,菠蘿同埋沙律菜。首先係用手持 呢個方法黎食,第一口咬落去跟本食唔到漢堡嗰橫切面,到第二口咬諗住同呢隻漢堡博命,係咬得出一個唔太完整嘅橫切面,但個死人咀角差不多裂開,而漢堡內嘅醬汁搞到兩隻手都係,狼貝非常!最後反而用刀叉食呢個漢堡會方便尐!賽後檢討有二:第一,汁,點解今日個牛係無乜肉汁而只得醬汁?無肉汁之餘仲要鞋口,咁同食麥當當有乜分別,希望佢地係一時失手。第二,漢堡包太大,大個尐個買相係好好睇,但真係擺唔到落口,唔好話去嘆去享受。食一個漢堡包係其實可以好簡單,唔應該要舞刀弄劍咁黎食個漢堡,我諗唔到係呢個牛下嘅商場裡面,隔離舖仲賣緊臭豆腐 呢尐貼地小食,而我就懶有型同優雅咁,揸住對「膠」刀叉係度据漢堡,而當時對面嘅食客就督緊腸粉燒賣食,都不知幾能中西合璧同幾九唔搭八。

最後反而用刀叉食呢個漢堡會方便尐!
賽後檢討有二:
漢堡