2024-04-03
今日本來行青山道去新華買蛋撻,見到哩間未食過的江西米粉,睇下睇下,一個吾知道系咪老闆的出來好友善咁sell,咪試下嘍味道— 大部分帶辣,吾食得可能要問下有無可能走辣。—肉量太少環境— 裝修簡簡單單,服務— 好友善咁sell,原來系中國franchise,話系大陸好多喔,— 要了解大部分香港或者廣東人不吃辣同食肉獸,提醒一下會更好— 好奇怪,堂食85折,外賣就無仲要加$2外賣盒,香港好奇怪— 佢d膠盒估計系設計過,好穩陣衛生OK抵食— 以咁價錢,所有有肉的菜式都得好少肉,性價比低。土雞蛋肉碎拌粉($44)3分— 吾記得叫走辣,所以有人食吾到,但味道系幾好,個米粉系粗過廣東米粉,但爽過賴粉,只是第一次食我會比5分,overall摟返個合格。— 辣椒仲多過menu 張相,— 可惜肉碎真系少的恐怖,如果當午飯一定吾夠—土雞蛋無乜特別味道,系碎得幾有技巧。海底椰土雞瓦缸湯(1分)— 個湯好清,睇到得好少料,得兩塊雞同一d配料— 飲吾到雞味反而d辣味。一口酥豆腐($22)5分— 哩個性價比系高,分量系夠— 豆腐咬開睇到好滑,食落仲滑— 雖然都覺得有小小辣味,但真系幾好食。攞到總分OK 好margi
— 大部分帶辣,吾食得可能要問下有無可能走辣。
—肉量太少
— 裝修簡簡單單,
— 佢d膠盒估計系設計過,好穩陣
衛生OK
— 以咁價錢,所有有肉的菜式都得好少肉,性價比低。
土雞蛋肉碎拌粉($44)3分
— 辣椒仲多過menu 張相,
— 可惜肉碎真系少的恐怖,如果當午飯一定吾夠
—土雞蛋無乜特別味道,系碎得幾有技巧。
海底椰土雞瓦缸湯(1分)
— 個湯好清,睇到得好少料,得兩塊雞同一d配料
— 飲吾到雞味反而d辣味。
一口酥豆腐($22)5分
— 哩個性價比系高,分量系夠
— 豆腐咬開睇到好滑,食落仲滑
— 雖然都覺得有小小辣味,但真系幾好食。
攞到總分OK 好marginal