2012-03-15
3月12日同朋友來了這裏食生日飯,其實之前都想試這間餐廳,但係book唔到,今次朋友話想試,都驚book唔到,好彩都有位及唔使限時間,但係原來這裏係有最低消費,每人要250元的呀! 不過好彩朋友有會員咭可以有折,咁就唔會咁貴.我地訂左7:30,我同朋友去到大約7:45左右,happy hour特價飲品8:00前要order,我地即刻每人叫左一杯drink先,我飲石榴(有少少酒精成份的),但係我覺得好甜及唔覺有酒味呀,朋友的係荔枝又係有少少酒精成份的,都ok.因為未齊人就睇定食咩,餐廳好暗的,我地坐坐下就有肚皮舞表演啦,有兩個表演者,氣氛都好好,跳左十分鐘左右就完了.之後我地見朋友差唔多到就開始點菜啦,睇下食咩好,openrice介紹左一d菜式,跟住又問仕應有咩好的菜式介紹,之後我們叫左:煙鴨胸老虎菜沙律都好多煙鴨胸的呀,味道都幾清新好味會員coupon送的酥皮拼盤這個好味呀,有兩款,春卷及酥皮盒,酥皮盒都有兩種味道,係菜及另一款係肉,加埋d汁酸酸甜甜好味道印度薄餅有三種醬一齊食的,都ok,不過都分唔到邊個醬咸餅(送的)配雞肝醬,又係咸咸地咁啦大盤雞用火熱住嚟食,以為好辣,不過又唔係太辣
煙鴨胸老虎菜沙律
都好多煙鴨胸的呀,味道都幾清新好味
會員coupon送的酥皮拼盤
印度薄餅
有三種醬一齊食的,都ok,不過都分唔到邊個醬
咸餅(送的)
配雞肝醬,又係咸咸地咁啦
大盤雞
用火熱住嚟食,以為好辣,不過又唔係太辣,雞肉都幾滑身
手抓羊
仕應介紹的,有一碗湯及一碗醬汁,先將羊肉放入湯底,然後再加醬汁食,味道好酥呀,但係好淋好味呀!
木耳紹菜
這個菜入面有一些辣椒及細細皮的木耳,都幾特別的,辣辣地
酸辣魚
呢個朋友話好辣,我覺得ok,好香濃的味道,好開胃呀!魚肉都算滑的呀!
咖喱牛肉
這個都辣的,不過好香咖喱的味道,牛肉好淋身,用嚟送飯一流,我地另外叫左一個酥餅用嚟同埋白飯用嚟送,好味呀!
杞子竹苼浸娃娃菜
因為全部菜式都係較濃味的又辣,所以叫左一個娃娃菜中和一下,好味呀,有竹苼,同埋係杞子有些湯,好清甜
因為我地唔夠最低消費,還欠差唔多600元,所以要再加:
豆腐
豆腐好滑好味,上面有一些醬汁,酸酸甜甜咁樣.
馬腸沙律
這個馬腸都係第一次食,好粉的感覺,一般啦.
涼伴彩絲
有好多疏菜絲,好清新好味呀!
拔絲士多啤梨
仕應係我地面前即刻拔架,好快手,出嚟既效果都好好,面頭有一層好脆既麥芽糖,入面既士多啤梨好大粒,酸酸甜甜感覺好特別
拔絲香蕉
香蕉冇咁酸,好味
另外再加左一杯香賓及一杯白酒的呀!!
我地有一個朋友生日,唔知係咪跳肚皮舞的環節已差唔多完結,所以他們已把蛋糕取出嚟同朋友慶祝,還有映即映即有相添呀!!
食左好耐,感覺良好!!