肥姑姐飲食推介 - 聖安娜 - 極品元貝金腿裹蒸糭Saint Honore Cake Shop聖安娜餅店Add.: Kiosk HAH 3, Hang Hau MTR Station, Tseung Kwan O地址:香港新界坑口地鐵站B出口3號舖Tel.: 272848081)環境衛生不適用 (裹蒸糭是在聖安娜餅店購買回家返熱食用)2)食物質素聖安娜嘅極品元貝金腿裹蒸糭果然真材實料,外層有軟綿綿嘅糯米內層有入口即溶綠豆及蓮子,餡料有大量金華火腿鹹肉漏油鹹蛋黃一個冬菇一隻仲有元貝,我但係就真係食唔出所謂嘅元貝有幾咁極品,可能原本唔算太大粒啦。至於味道方面我就覺得適中,唔加上任何佐料食都唔會覺得太寡,鍾意味道濃啲嘅朋友可以加入豉油麻油或者XO醬一齊食用。今年嘅裹蒸糭其實我仲食咗奇華出品嘅,以聖安娜同奇華的裹蒸糭比較,奇華的裹蒸糭糯米及綠豆都有調味,而聖安娜就沒有,奇華裹蒸糭一打開荷葉及糭葉就清香撲鼻,氣味宜人。如果以內裏嘅餡料比較,就以聖安娜的餡料更優質,更入口即溶,而且味道比奇華再濃味一些。肥姑姐就比較偏好聖安娜嘅裹蒸糭。3)價格聖安娜極品元貝金腿果蒸糭HK$108.8奇華雙黃金華火腿

肥姑姐飲食推介 - 聖安娜 - 極品元貝金腿裹蒸糭

Saint Honore Cake Shop
聖安娜餅店

地址:香港新界坑口地鐵站B出口3號舖
Tel.: 27284808

1)環境衛生
不適用 (裹蒸糭是在聖安娜餅店購買回家返熱食用)

2)食物質素

肥姑姐就比較偏好聖安娜嘅裹蒸糭。

3)價格
聖安娜極品元貝金腿果蒸糭HK$108.8
奇華雙黃金華火腿瑤柱裹蒸糭HK$132 (買滿HK$100送HK$30現金卷,沒有使用門檻)

4)再惠顧指數👉🏻

2021-06-10
外賣自取
$108.8 (晚餐)