今次港人有福啦🥳實力擔當嘅삼삼뼈국首間海外分店就係選址香港🫶💕只要有緊貼韓流資訊嘅都會知道,KBS都有報導嚟間膾炙人口嘅佳餚🐷🔥除左名物土豆脊骨湯外,店舖亦有燉豬脊骨、韓燒、餃子湯及唔同嘅麵食可供選擇🤤另外佢地嘅午市套餐都非常超值,飯同麵係無限添加♾️✨簡直係喺附近番工同大食獸嘅福音‼️.🍖辣味土豆脊骨湯($340 *二人份量) 🟡🟡🟡🟡🟡(5/5)土豆脊骨湯共有三個大小,亦有列明份量嘅對應人數,方便客人可按食量去選擇落單👍同時亦有辣有唔辣,嗜辣嘅我梗係嗌辣味啦😏如影片所示,大家都睇到豬脊骨間充滿膠質,肉質軟嫰、肥而不膩❤️‍🔥鬆化到就咁啜就得🤤碩大嘅薯仔嗦哂d 膠原湯汁,再淥埋店家配上嘅新鮮水芹,色香味簡直十級跳‼️ .🍚米飯($20) 🟡🟡🟡🟡🟡(5/5)諗番起嗰碗香飄十里、濃鬱甘淳嘅膠原熱湯,配上粒粒飽滿嘅白飯,簡直係人間美味🤤.🍜刀削麵 追加($30) 🟡🟡🟡🟡🟡(5/5)店舖有拉麵($20)同刀削麵可供追加,大家跟自己口味去揀就好♥️撈文就推薦刀削麵~因為麵質爽彈、掛湯🤤我仲好鍾意學韓劇嘅女主咁放d 麵落碗飯到,再同湯一啖過咁啪落口🤣🙉💕真係好爽架😏人生得意須盡歡,卡路里稍後再計😎🤘/
🍖辣味土豆脊骨湯($340 *二人份量)
[推介程度] 🟡🟡🟡🟡🟡(5/5)
🍚米飯($20)
[推介程度] 🟡🟡🟡🟡🟡(5/5)
🍜刀削麵 追加($30)
店舖名稱 Restaurant Name:
삼삼뼈국
Samsam
店舖地址 Restaurant Address:
尖沙咀金巴利道55號地下A號舖
Shop A, G/F, 55 Kimberley Road, Tsim Sha Tsui
營業時間 Opening Hours:
⊿星期一至日 Mon to Sun 12:00-14:30, 17:00-23:00
2024-04-27
  • 辣味土豆脊骨湯