2011-08-01 61 瀏覽
6人同學聚會(4男2女), 原本訂8:30pm枱, 但因早到一個鐘而又未齊人, 諗緊去邊度hea. 但即管問吓有冇枱. 又有枱比我地, 又唔會話趕我地叫嘢食. 意外收穫8:15我地有5個人啦, 叫嘢食, 伙計又好細心同我地安排冷盤先上, 其他食品人齊再上. 飯店唔會一次過上哂所有食物, 成晚食得好自在, 我十分滿意上菜的安排. 因為食得開心, 所以冷盤以外都唔記得影相啦.全部叫細份, 但都食到好飽! 鹿鳴春都係要有番10個8個人先可以食得哂我想食嘅嘢.素鵝必食!! 素鵝有經煙燻處理, 為平常素鵝加上一份香氣, 亦更惹味! 下次要叫個大!!燻魚多骨, 但好味!蒽爆羊肉+叉子燒餅一般, 好多店做得更好, 個人覺得京蒽唔夠, 同埋爆得不夠乾身.砂鍋豆腐煲好味. 砂鍋翅之外一個唔錯嘅選擇, 細煲都有成8-9碗.北京填鴨(兩食)片皮鴨+炒鴨菘 (加$50)去鹿鳴春食填鴨係指定動作, 不要問, 只要食! 食完鹿鳴春嘅填鴨你唔會想去第二度食填鴨(以平民食府計, 富豪飯堂我唔知).小籠包可以唔食. 皮厚及唔夠肉汁.拔絲香蕉可惜佢冇拔絲蕃薯同白果.今晚有填鴨要打包, 伙計會用小袋分開裝配料同醬汁, 餅

燻魚
多骨, 但好味!

蒽爆羊肉+叉子燒餅

砂鍋豆腐煲
好味. 砂鍋翅之外一個唔錯嘅選擇, 細煲都有成8-9碗.

北京填鴨(兩食)
片皮鴨+炒鴨菘 (加$50)

小籠包
可以唔食. 皮厚及唔夠肉汁.

拔絲香蕉
可惜佢冇拔絲蕃薯同白果.

今晚有填鴨要打包, 伙計會用小袋分開裝配料同醬汁, 餅皮亦會與鴨肉暑開. 總之就係會包得妥妥當當, 返到屋企食唔會差好多. 呢點真係做得好好, 好貼心, 打包得好認真!

走了, 才發現唔記得食酒糟鴨肝...
2011-07-29
  • 片皮鴨