2023-09-07
【和牛 全部都係和牛】✨4片日本九州極上和牛呢款食得出有好豐富嘅脂肪😂燒落都出唔少油,食落口覺得好多汁~每一啖都充滿濃厚嘅油脂😋😋肉質嫩滑,帶有淡淡的燒烤+牛嘅香氣😍✨4舊究極日本極上和牛食落佢同上一款和牛極相似🙈都係好juicy同埋肉質嫩滑😂😂只係呢個相對厚切啲,食得滿足少少🐮✨壺漬日本九州極上黑毛和牛肩脊肉呢個除咗有和牛之外,仲有秋葵同菇(o^^o) 呢種一樣都係嫩滑多汁,食得出有調味,食落冇咁單調。燒秋葵同燒菇好食啊😋呢種秋葵冇鼻涕嗰種口感!✨日本九州極上薄燒黑毛和牛呢間幾好,職員有得幫我地燒呢一個薄片和牛🐮就係喺高溫下燒一燒,我地再將熟和牛加滿豉油mix生蛋。嘩!豉油加蛋嚟食真係堅正喎!肉質保持到嫩,口感豐富咗好多。✨初夏之森係一杯海鹽雪糕菠蘿梳打特飲嚟嘅。夏日炎炎就要配合一杯清新特飲🍹先講海鹽雪糕,鹹鹹甜甜,偏冰嘅質地,好鍾意雪糕嘅質地!食淨一半,將佢同微酸嘅菠蘿梳打mix埋,飲落又幾夾喎✨💛
✨4片日本九州極上和牛
✨4舊究極日本極上和牛