2019-01-31 478 瀏覽
今次揸車係附近食飯,諗住可以泊車同快食個晚餐,就揀左「真台客」~~ 見到入面坐滿5-6 枱客,感覺都唔錯,就二話不說入去光顧了~~點餐係自助式的,餐廳不算太大,位與位相距甚近,坐得有少少擠迫~~先黎個蚵仔麵線$36,首先係超小碗,只有幾撮麵,雖然價錢平,但都唔係預你咁小器少得咁可憐~~ 其次味道真係一般,湯頭感覺加了超多味精調味,而麵線太稔太碎,完全冇乜口感~~滿心期待的滷味拼盤$60我記得台灣地道的滷味是非常出色,當然我唔會期待係香港食到一樣的味道,但做到一半水準我都甘願收貨!可惜⋯⋯真係好一般,滷水味偏淡同有少少「藥材味」係豆腐滲出黎,食落有點奇怪,或者係呢度特色,Sorry 我唔識欣賞~~台式雞腿便當$48嗯,最好食就係個雞腿,外皮香口,而且有少少蜜糖的甜味,雞腿肉夠嫩滑,算唔錯!最離譜係杯珍珠奶茶,完全冇味,冇奶味冇茶味冇甜味,成件事好錯!居然主打台灣料理連基本的珍珠奶茶都可以調到咁⋯⋯🤦🏼‍♀️如果要係元朗打穩陣腳,真係要好好提升一下食物素質,一味靠平係已經唔Work !對我黎講下次幫襯要鼓起好大勇氣先得!

滿心期待的滷味拼盤$60

台式雞腿便當$48

對我黎講下次幫襯要鼓起好大勇氣先得!