我呢幾日忽然胃氣脹,攪到成個人好吾舒服,但今日星期日真係好想同少爺去街,一心睇戲前去Qui Qui Bistro食lunch。點知成晚胃脹食左4粒藥都無用,脹到個胃突哂出黎,最後決定試用泡打粉沖水(真係好難飲)飲完勉強出門。。。飲左15分鐘感覺好多氣,猛*打益*好左d, 到餐廳立即叫waitress俾杯熱水我再灌落肚,個胃終於舒服左d。其實我想試Qui Qui Bistro好耐,但2次想去都撞正他休息星期一休全日,星期二只開晚市), 所以今日星期日先試:典型小餐室樣外面望到白衣chef準備野食餐廳沒set, 所以日夜去都沒分別因為我個胃太吾舒服,我地不敢叫Truffle carbonara, 因為驚太heavy更刺激個:最後要左Foie Gras and Ham Crepe (148蚊:呢個我極力推介! 我本身勁喜歡食crepe, 呢度煎得好豐:! 面頭好多煙:,Caesar salad菜好新鮮! 個鵝:煎得外脆內:,同我地響泰國文華東方食brunch, 瘋狂食的煎鵝肝一樣正:雖然我個胃好吾妥,我仍然沒怕:食左1/2 個肥膩鵝:,個Parma ham都正! 呢個我下次去都會再叫!:我吾
我呢幾日忽然胃氣脹,攪到成個人好吾舒服
,但今日星期日真係好想同少爺去街
,一心睇戲前去Qui Qui Bistro食lunch

點知成晚胃脹食左4粒藥都無用,脹到個胃突哂出黎
,最後決定試用泡打粉沖水(真係好難飲
)飲完勉強出門。。。飲左15分鐘感覺好多氣,猛*打益*
好左d, 到餐廳立即叫waitress俾杯熱水我再灌落肚
,個胃終於舒服左d

星期一休全日,星期二只開晚市), 所以今日星期日先試

典型小餐室樣

外面望到白衣chef準備野食

餐廳沒set, 所以日夜去都沒分別

:! 面頭好多煙
:,Caesar salad菜好新鮮! 個鵝
:煎得外脆內

雖然我個胃好吾妥,我仍然沒怕
:食左1/2 個肥膩鵝
:,個Parma ham都正! 呢個我下次去都會再叫!

我吾敢食太heavy既carbonara, 所以少爺叫左Chicken Pasta (168蚊), 呢個係小春雞伴扁意

個汁係ok good, 個春雞亦吾
:,但無乜特別。

無set所以無野飲,但各式咖啡特飲都係18蚊,好
:,埋單348蚊。我個胃吾舒服所以都無叫野飲同甜
:,今次係胃氣脹下淺
:下次去好想試carbonara, seafood crepe 同banana crepe

2019-12-01
  • FoieGrasandHamCrepe