2007-04-15
唔講咁多! 真接講重點!點咗一個細的唔知咩海鮮湯。嚟到後毎waitress 細細聲話:"哎呀! 嚟咗個大既!" 佢以為我聽唔到! 跟住佢去部電腦到改單! 後尾又有另一個waitress 攞咗張單去加個"大" 字。我無當出聲。心想好吃的就算啦吧! 不過... 後尾去到收銀個到我都心裡有數. 我話我要check 單! 個收銀完好不友善地比張單我對! 我話我要細的海鮮湯。佢話張單係咁寫! 我話我叫咗個細既張單點寫我點知呢!! 後尾佢叫落單個個waitress 埋嚟! 佢話我. 你都食咗個大咖啦. 你唔想比錢呀! 我話我叫咗個細既! 我話. 我點知你個個係大定細咖呢. 你放低咗我就食咖啦! 佢仲話我你都食咗啦. 我話總之我叫咗個細既! 後尾佢勁惡咁話ok 啦. ! 咁咪係我份人工都扣囉. ! 吓! 佢咁樣算欺騙嗎?service 可以的話我一定比負分。
點咗一個細的唔知咩海鮮湯。