2024-08-22 133 瀏覽
🐻👨🏽心血來潮想食滿滿油份既食野,醒起旺角有間背脂拉麵,二話不說就飛奔去呢間丸目背脂煮干拉麵飽吃一餐。🐻👨🏽餐牌都唔使望就叫左特製背脂煮干沾麵 ,仲要兩倍背脂,🐻👩🏻我就揀左海老辛醬背脂煮干湯拉麵,辣一辣佢。🐻雙倍背脂既沾麵一上枱,見到湯底滿佈背脂,但係入口完全唔油膩,背脂仲好有口感,温度熱辣辣,配上冷拉麵食,絕對係一種享受。配料有兩種叉燒,慢煮豬肩嫩滑肉香,炙燒豚腩肥瘦均衡,肉味濃之仲好重火炙香,流心蛋都係有水準既出品。🐻海老辛醬背脂煮干湯底入口一股濃厚海老味,混上辛醬增添層次,就算叫左小辣都有啲辣度,喜好辣味既朋友可以挑戰大辣。最喜愛既係店家用粗麵作為拉麵,口感彈牙有嚼口,好啱🐻👨🏽心意,同場仲加左杯700ML既Premium三得利生啤,價錢都係58蚊,🐻👨🏽飲完開心咁抱住個肥肚咁走。