2023-05-12
天氣炎炎,除左正好眠之外,飲番一杯清涼又好味既台式飲品就岩哂啦!😋近排經過尖沙咀樂道,見到呢間花斑茶社又幾多遊客買,原來佢係小紅書同大眾點評又幾受歡迎同多好評,鐘意試新野既霏霏就當然唔錯過買番杯啦!見到佢原來有新出品既飲品,有豐富果肉既完熟蘋果冰茶,同荔枝玫瑰烏龍,更加係用胡氏這一家既可愛包裝,即刻同朋友一人一杯整番杯先!朋友叫左杯用胡氏這一家可愛包裝既葡萄柚冰茶四季春,芝士控既我就叫左杯珍珠奶茶加芝士奶蓋朋友一飲個下嘩左聲😂好似“食神”套電影既語氣咁話“真係好好飲呀”,我個下仲心諗有無咁誇張呀😅🤪於是就拎佢個杯黎試飲左一啖,嘩都真係幾香甜wor!葡萄柚味好出,好似食緊真既葡萄咁😂加上佢有浸清涼冰感,真係幾正!至於我個杯,最正既係個濃郁醇厚嘅芝士奶蓋,用飲既方法先將濃濃芝士飲入口,之後再將香香既奶茶用吸管吸落口,佢嘅珍珠唔係好似平時個d咁韌,軟軟qq咁好滑好有口感😋雖然花斑茶舍係源自香港的茶飲品牌,但係佢傳承地道台式奶茶製作工藝,以好水好茶好奶為原材料製作,所以飲得開心又放心🥰🤗下次先試下其他飲品先!
下次先試下其他飲品先!