2019-09-27
咖啡我就麻麻但係聽聞有樣野叫手沖咖啡會帶比人唔同既感受知道呢間有,就黎會一會佢手沖咖啡因為我地本身都少飲咖啡,更加唔好話手沖咖啡所以我地都問左店員到底咩係手沖咖啡同埋有咩特點佢又好NICE咁好詳細同我地解釋喎手沖咖啡同我地本時飲開加工過既咖啡既口感好唔同佢口感會清爽好多,口感似飲緊茶緊,而且酸味會比較重但係佢既咖啡味會清香好多而最大特點係佢唔只限於趁熱飲,熱飲同放涼先飲會有唔同風味熱飲會飲到少少檸檬香,放涼飲就會少左苦味同埋香D回甘D慢煮安格斯腹肉牛排(12oz)伴薯蓉極力推薦!呢個部位又叫做Butcher’s Steak或者Hanger Steak,法國人會叫佢做Onglet,雖然我好鍾意食牛同食過好多唔同部位,但呢個部位真係未見過,店員話呢個位即係橫隔膜中間既位,而一隻牛只有約2公斤,仲要花好多功夫挑晒D筋之後會得返約1公斤,係極稀有既部位,所以香港先咁少人做呢隻牛既味道非常之濃郁,每一口都會食到啖啖濃烈既牛味,而且肉質非常柔嫩,咬落去好似食緊棉花糖咁淨係呢舊牛已經足以令我返焯薯蓉都唔頹,入口好軟滑冇起粒,而且仲有啖啖薯香沙律菜亦好新鮮爽口慢煮鴨胸伴蒜香意粉呢個亦非常之好食有驚喜慢
但係聽聞有樣野叫手沖咖啡會帶比人唔同既感受
知道呢間有,就黎會一會佢
手沖咖啡
因為我地本身都少飲咖啡,更加唔好話手沖咖啡
所以我地都問左店員到底咩係手沖咖啡同埋有咩特點
佢又好NICE咁好詳細同我地解釋喎
手沖咖啡同我地本時飲開加工過既咖啡既口感好唔同
佢口感會清爽好多,口感似飲緊茶緊,而且酸味會比較重
但係佢既咖啡味會清香好多
而最大特點係佢唔只限於趁熱飲,熱飲同放涼先飲會有唔同風味
熱飲會飲到少少檸檬香,放涼飲就會少左苦味同埋香D回甘D
慢煮安格斯腹肉牛排(12oz)伴薯蓉
極力推薦!
淨係呢舊牛已經足以令我返焯 薯蓉都唔頹,入口好軟滑冇起粒,而且仲有啖啖薯香
沙律菜亦好新鮮爽口
慢煮鴨胸伴蒜香意粉
呢個亦非常之好食有驚喜
慢煮過鴨胸,完完全全咁保留到佢既鮮味同鴨香,而且又唔會有騷味,口感亦好柔軟
外皮亦煎得微焦,好香口
意粉有淡淡小麥香,又唔會乾