2018-02-20 2312 瀏覽
之前係中環碼頭等搭船時已經食過呢間炸魚薯條今日要有事要行去扶手電梯上面, 發現都有呢間白鬍子炸魚薯條我地都食過, 知道呢間無伏, 我地又行到攰又餓, 見到呢間分店仲有位坐, 所以就入去休息下+醫肚Menu 同碼頭個間差唔多, 唔知係我地以前無留意定係多左款式, 發現多左something not deep fried, 不過我地都係鍾意香口野多D我地要左Ling cod fish n chips 炸鱈魚薯條, seafood basket 海鮮籃, 同埋飲品Fresh pressed lemonade + guava kush落單記得揀埋sauce, 兩個餐可以揀兩款, 要左garlic aloli+ thai chili由於係即叫即炸, 我地係到等野食時, 發現竟然有月光寶盒免費玩, 又幾好喎Ling cod Fish n chips, 啱啱炸好, 熱辣辣, 侍應會送上枱 味道水準同以前一樣, 炸粉薄又香脆鱈魚好大份, 目測應該有20cm 長seafood basket 海鮮籃, 有魚塊, 蝦, 青口, 蠔, 原粒帶子, 魷魚圈炸粉唔鬆散, 一樣炸得香脆可口因為海鮮係雪藏貨, 味道食
之前係中環碼頭等搭船時已經食過呢間炸魚薯條
今日要有事要行去扶手電梯上面, 發現都有呢間白鬍子炸魚薯條

味道水準同以前一樣, 炸粉薄又香脆
鱈魚好大份, 目測應該有20cm 長

炸粉唔鬆散, 一樣炸得香脆可口
因為海鮮係雪藏貨, 味道食唔出鮮味, 但原粒帶子都算鮮甜

除左炸物外, 我都幾欣賞飲品
Fresh pressed lemonade, 係天然既酸味, 好fresh, 酸酸甜甜好醒神
Guava kush, 係蕃石榴沙冰, 揀佢係因為menu 上有貼紙推介
味道果然唔錯, 甜度適中, 冰粒打得幼細, 尤其我地之前行完出面條樓梯上黎, 飲完真係爽哂

午餐