2023-02-13
呢間Uncle Padak主打炸雞同多款韓式料理🇰🇷,大家亦可以當佢係半間酒吧,因為餐牌上有超多唔同款式嘅酒,無論係啤酒、燒酒、cocktails都應有盡有😆。雖然餐廳裝修幾靚但地方唔算大,想坐靚靚四人枱就要早啲訂位啦📲。#KimchiPancake ($78)▪️淋淋地但唔油膩,泡菜爽脆口感唔錯▪️保留咗些少泡菜嘅辣味但整體唔算太辣▪️配有芝麻辣椒油,點少少更香更好食🤩#ThePadakBoneless ($208) Large▪️炸雞外皮極酥脆,裏面嘅肉夠嫩滑😍▪️大份炸雞差不多有20幾近30件,四個人都夠食▪️另外仲有炸餃子、炒年糕同埋一大堆蔥絲▪️醬汁都有唔同選擇,我哋揀咗芥辣醬,甜甜辣辣咁同炸雞幾夾😛#ChocolateMilkshake #巧克力奶昔 ($45)▪️啲cream多到瀉出嚟😂▪️奶昔順滑,朱古力味香濃▪️有餅乾、朱古力夾心卷、棉花糖等等小配料#KoreanCapeCod ($55)▪️以韓國燒酒、小紅莓汁、青檸汁混合而成▪️果味淡化左燒酒灼喉嘅感覺🤏🏻▪️果酸同燒酒嘅辣有強烈對比,對我嚟講燒酒味都仲係幾濃#ChocolatePudding #巧克力布丁 ($55)▪️朱古力味道非常濃郁▪️
#KimchiPancake ($78)
▪️淋淋地但唔油膩,泡菜爽脆口感唔錯
▪️保留咗些少泡菜嘅辣味但整體唔算太辣
▪️配有芝麻辣椒油,點少少更香更好食🤩
▪️炸雞外皮極酥脆,裏面嘅肉夠嫩滑😍
▪️大份炸雞差不多有20幾近30件,四個人都夠食
▪️另外仲有炸餃子、炒年糕同埋一大堆蔥絲
▪️啲cream多到瀉出嚟😂
▪️奶昔順滑,朱古力味香濃
▪️有餅乾、朱古力夾心卷、棉花糖等等小配料
#KoreanCapeCod ($55)
▪️以韓國燒酒、小紅莓汁、青檸汁混合而成
▪️果味淡化左燒酒灼喉嘅感覺🤏🏻
▪️果酸同燒酒嘅辣有強烈對比,對我嚟講燒酒味都仲係幾濃
▪️朱古力味道非常濃郁
▪️口感似心太軟中間蛋糕位置嘅質感,綿密軟滑
▪️配料有大大舊雲呢拿雪糕、彩虹針、Oreo、朱古力夾心卷等
▪️夾埋雪糕食一凍一熱冰火二重奏🤣
平日夜晚去人流唔算多,不過假日就唔同講法,畢竟成條街都係啲特色食肆、酒吧等等,氣氛一定熱鬧得多😆。