招聘中
月薪
餐廳: 宜家家居餐廳及咖啡室
資訊:

2024-10-04 0 瀏覽
上個星期六要去宜家買嘢,順便喺餐廳食晚餐,之前對呢間餐廳嘅印象一般,因為覺得嗰啲食物都係好普通,可能我自己買返屋企煮仲好食過佢好多,但係今次竟然有意外驚喜,就係佢嘅脆豬手啦!結果我哋三個人叫咗兩隻嚟食,因為食過一隻之後好想再食,雖然佢嘅份量都已經唔細,切出嚟嘅肉都好多,不過我哋幾個都係食肉獸,所以就再叫多一隻!第一,佢嘅溫度維持得相當好,雖然我買完都唔係即刻食,因為仲要搵位,但係搵到位之後再食,都唔算話特別涼咗,所以對佢嘅印象已經好好,然之後切開裏面嘅肉質係相當之唔錯,個皮固然係焗得夠脆,裏面嘅肉亦都唔會話乾到冇晒肉汁,十分好食,再加埋酸椰菜,都係我鍾意嘅,伴碟嘅薯仔就真係好普通,可能分開整,所以啲薯仔已經凍晒,根本食唔落,不過有呢隻豬手就夠啦,我另外叫咗個小龍蝦沙律,真係唔會再試啦,因為啲小龍蝦一啲鮮味都冇,我諗同食張紙都冇分別,沙律菜唔算太差,但係份量相當之少,所以對於個沙律係失望嘅。
2024-09-30
  • 脆豬手