2014-02-07 735 瀏覽
對於我來講葵芳係個中伏之地,基本上好食既選擇唔多,今次試下呢間唯一麵家,看看咩料價錢都算大眾化,相信食飽飽唔難,睇完MENU,發現最霸氣既莫過於脆辣霸皇雞,實在想像唔到是什麼,係咪好似泉X居那種呢,唔通拎去炸?咁就梗係要試下終於出場,$48 脆辣霸皇雞菜飯餐,凍飲加2蚊.什麼,與想像中差太遠,實物就似係炸魚塊,加腰果,豆豉,辣椒脆辣霸皇雞就是炸雞脾肉,肉質唔鞋,調味就是主要來自豆豉,但不過咸,其實叫豆豉炸雞仲好.辛辣既味道只係勁度輕微菜飯飯白帶少少乾爽,口感唔錯,用來配呢個雞味道總算均衡,一淡一咸酸辣湯麵明顯唔係我食,唔評論蔥油煎蛋餅$19係場內既熱門小食,但完全失望,一來蔥味勁少,二來本身就無咩調味,咁你大概imagine到又乾又無味既野會係點.加蛋煎係無用的整體上味道只屬中等

酸辣湯麵明顯唔係我食,唔評論

整體上味道只屬中等
2013-11-19