2020-10-24 990 瀏覽
呢間位於灣仔藍屋附近嘅西餐廳,3年前睇過一張相,被肉嘅粉嫩色吸引bookmark咗呢間餐廳,到真正到訪時,餐牌都換埋😂🚩Truffle fries $68好大兜,新鮮炸起,外脆內軟,面頭落左d松露醬同Parmesan cheese,好啱送酒。🚩Spicy fuyu chicken wing $78有人話腐乳係中國芝士,終於明!炸嘅單骨雞翼,配腐乳汁,食落有種芝士味,話spicy 但唔辣,但好惹味,幾surprise!🚩Grilled hanger steak $218肉質軟腍柔嫩,咀嚼時有肉汁,食落有種慢煮過嘅感覺,一啲都唔乾。配菜有焗蔬菜,甘荀、蕃茄、薯仔等等,蔬菜焗到好淋好甜,好食。🚩Squid ink cream pasta $148擺盤幾特別,用墨汁係白碟到畫左水墨紋。意粉質地適中,唔會過軟,但味道相對普通,欠缺層次。試其他味pasta可能更好 由於當日餐廳只提供酒精飲品,非酒精飲品menu反起咗唔比叫,只提供汽水。同行友人都唔飲酒同汽水,食truffle fries時大家都勁想飲野,希望店家可以提供mocktail或者其他非酒精飲品。提外話:drink menu係夾板形式,一

🚩Truffle fries $68

🚩Spicy fuyu chicken wing $78

🚩Grilled hanger steak $218

🚩Squid ink cream pasta $148

提外話:drink menu係夾板形式,一個夾仔夾住幾頁紙。當日唯獨非酒精飲品個頁反轉左,朋友蚊開夾仔想睇下非酒精飲品餐牌,店員好大反應地話好介意人哋拆開佢份餐牌。當下朋友感覺唔良好,朋友唔知店舖唔賣非酒精飲品,如果店主唔想人睇到非酒精飲品,建議拎走餐牌,而唔係反轉夾落drink menu。