2022-07-09
腐皮同巨龍有啲咩關係?好似冇咩關係喎!Mirror嘅大表哥就人稱「馬鞍山巨龍」丫~ 今日就要介紹「中環巨龍」比你認識下~ 佢係一條鍾意食腐皮壽司嘅為食龍🦕呀!呢條為食龍係些利街長大~ 大大個招牌仲好搶眼tim!! 入到嚟職員會俾個有號碼嘅恐龍🦖鎖匙扣你,我地沿着樓梯上去上層,感覺好似入咗去森林咁呢🌴睇下lunch set有咩食先!我就揀咗佢嘅招牌名物- 腐皮壽司+卷物set~▫️腐皮御饍+迷你吞拿魚茸腩卷▪️芝士蟹籽厚燒玉子▪️蟹膏三文魚籽▪️炙燒北寄貝沙律▪️柚子左口魚▪️葱吞拿魚拖羅蓉5款腐皮壽司各具特色!厚燒玉子、你會好容易食咗件蛋先食個腐皮壽司😂 蟹膏三文魚籽入口double fresh! 炙燒北寄貝夠香同juicy! 左口魚配搭柚子令其鮮味更加突出!而吞拿魚就大粒好味!▫️網烤牛扒伴唐揚炸雞定食牛扒比想像中大份,烤到5成熟肉味夠juicy好味!炸雞亦香脆好味!配大大碗珍珠米飯~定食set設有2款伴菜同茶。▫️特色飲品▪️熱焙茶楓糖Latte淡淡的楓糖跟濃濃的焙茶非常配合😆口感超級幼滑,推薦度5🌟~▪️藍海檸檬汽水感覺就好似望住沖繩美麗海水般~ 味道酸酸甜甜的,充滿夏日氣息~呢度仲有好多好得意嘅打
睇下lunch set有咩食先!
我就揀咗佢嘅招牌名物- 腐皮壽司+卷物set~
▫️腐皮御饍+迷你吞拿魚茸腩卷
▪️芝士蟹籽厚燒玉子
▪️蟹膏三文魚籽
▪️炙燒北寄貝沙律
▪️柚子左口魚
▪️葱吞拿魚拖羅蓉
▫️網烤牛扒伴唐揚炸雞定食
網燒牛扒
定食set設有2款伴菜同茶。
▫️特色飲品
▪️熱焙茶楓糖Latte
淡淡的楓糖跟濃濃的焙茶非常配合😆口感超級幼滑,推薦度5🌟~
熱焙茶楓糖Latte
▪️藍海檸檬汽水
藍海檸檬汽水
呢度仲有好多好得意嘅打卡位!一邊食一邊影~ 你都同朋友嚟一趟尋龍之旅la~