2024-07-18 498 瀏覽
見佢係OpenRice評論唔錯,而且好多social media 落廣告,諗住俾個機會放工嗰陣去試下。我試咗門口推介嘅蟹粉烏冬,$208唔算平再加一,仲包埋沙律、湯同飲品,可以揀焙茶或者咖啡。  佢哋用個蟹形碟裝住烏冬,旁邊有花雕酒同蟹醋可以自己加。我攪勻咗蟹粉同烏冬,第一口試返原味,冇加醬料。結果真係好失望,唔熱冇鮮味,食落好似白烚烏冬咁。蟹粉冇味,仲有啲微微嘅腥味。夾埋烏冬只係食到腥味。 見到花雕酒好靚,我試咗噴少少上去,希望可以改善味道,但結果係多咗陣酒味,變咗又苦又腥,更加難食。最後我加咗好多蟹醋,終於有啲味道出嚟。所以,$208食咗一碟蟹醋烏冬,仲加咗啲蟹殼碎。呢度嘅蟹粉烏冬真係完全冇達到我嘅預期。