2009-07-01
難得來銅鑼灣,三點鐘,仍客滿,要搭枱。一個人試唔到咁多野,取捨左再興义燒煎蛋飯,揀左大蛋治。睇過食評知道服務麻麻,可能時下年青一代,有點我行我素卦?有一兩個都ok,我食唔晒,耍拎走,都好好態度幫忙架!來意係食三文魚籽醬多士。預左o個磚牛油,係幾咁厚,幾大都原整一塊,大大啖食!呵呵,牛油mix埋魚籽醬,係幾咁完滿~魚籽醬"咸",淨夾多士,未免太dry,如夾埋牛油,香滑中,能中和過咸味。為左身體,其餘只吃半件牛油,失色失色。連番破界,飲 咖 啡。無辦法,因為此店飲品,只有咖啡,才與「3.6」扯上關係,其他,無提到用了「3.6」。咖啡是炭燒味,混入「3.6」奶後,出奇地無左o個朕炭味,又無酸味,「3.6」加o係咖啡度,果然係非一般香滑!寫明3吋厚蛋三文治,有無「嘉樂」咁厚呢?原來加埋厚麵包,才有3吋厚(厚方包都係做醬多士才好,做三文治,未免搶左餡味)。蛋好juicy,那汁是來自鮮奶,因為佢係水感汁,而唔係蛋的杰汁,食下無咁乾。其實整體都平平無奇,奶茶、多士、雞蛋、快餐通粉,呢d都係香港人鍾意食既,如果有下次,咪試試义蛋飯&「常餐」的炒滑蛋law!同事話,真係幾滑喎。