係一個三號風球嘅晏晝時份,係Mikiki呢個商場避過一場吹到頭甩身濕嘅橫風橫雨☔🌪️之後,係附近大街小巷行泥行去,發現有好多GG至愛嘅小店。直至見到有間鋪頭用天藍色🩵包到好密實,又叫淼淼💦💦,甘多水💦,同今日嘅天氣同心情簡直形容得貼切不過,水💧為財💰💰💰📌黑松露雜菌炒意粉食物即叫即整,等緊嘅時候已經嗅到好香嘅黑松露😍😍😍,呢個出品比起好多西式cafe 梗岩我口味,雜菌同意粉嘅份量都好足,絕對唔係碟大份量少嗰隻,性價比高,GG 推薦👍🏻📌邪惡脆豬包(叉燒炒滑蛋)一見“邪惡”😈😈😈2隻字,又觸動到我,唔使諗即刻加單。一睇個賣相就開心,兩大塊豬仔包都搽左一層牛油再烘底,真係每啖都脆出聲,仲要包住厚實嘅炒滑蛋同啖啖都有半肥瘦嘅叉燒,真係正過食🍔,係♥️港式口味🇭🇰📌凍檸茶一睇就知d檸檬用心諗過先甘鋪,唔係是是旦旦。茶味香濃,係真係有🍋🍋🍋嘅凍OT📌熱咖啡唔知係咪用左呢個杯飲落特別好飲定佢本身真係甘好飲,一飲第一啖大腦🧠即刻叮一叮🛎️,完全係我鐘意嘅☕口味,冇我最怕個陣苦澀味,完全唔夠喉🤑下次要試埋凍咖啡先得😌GG食清光係好食嘅一大力證,同埋係對廚師👩🏻‍🍳以及食店嘅尊重🫡!Open kitchen

📌黑松露雜菌炒意粉

📌邪惡脆豬包(叉燒炒滑蛋)

📌凍檸茶

📌熱咖啡

GG食清光係好食嘅一大力證,同埋係對廚師👩🏻‍🍳以及食店嘅尊重🫡!Open kitchen 證明鋪頭對廚師同出品好有信心,果然真金🪙不怕洪爐火🔥RESPECT🤜🏻🤛🏻

新蒲崗果然係一個臥虎藏龍嘅地方,GG現在正式宣佈📢📢📢愛🩷上新蒲崗呢個地方。話唔定下次你又會係新蒲崗某個角落見到我出沒瓹窿瓹罅搵好嘢食😆😆😆

📍淼淼冰室
新蒲崗富源街23號地舖