2023-04-19 44 瀏覽
大家都應該知觀塘駱駝漆係餐廳雲集嘅地方,咁多餐廳真係好難揀,我同朋友路過時俾一間好有溫情感覺❤️、用貓貓🐱做佈置主題嘅cafe吸引左,就入左去試下佢,點知俾倒我地好大嘅驚喜!價錢唔貴但水準超級高😋叫左兩個晚市套餐:沙律+湯配多士+熱咖啡/熱檸檬茶/+$28升級特飲是日餐湯配麵包🥣🍞蘑菇湯好濃稠,味道濃郁,仲有粒粒蘑菇碎麵包都好唔錯,剛剛烘起仲熱,仲有少少脆面😉沙律菜配柚子醋汁🥗菜好新鮮,再配埋酸酸甜甜嘅柚子醋汁,好醒胃🤩Set D:西班牙黑毛有骨豬扒200克🐖 (配香脆薯條或扁意粉) $168食得出係用左高質嘅黑毛豬,份量足夠,肉質非常嫩滑,肉汁都好豐富😋;另外配左扁意粉,軟硬適中,食落煙煙韌韌,好彈牙🍝Set H:扒紐西蘭原條檸檬龍脷魚🐟 (配香脆薯條或扁意粉) $198好大條,大到佔左3分1張枱😆用烤焗嘅方式烹調,金黃色嘅魚皮脆卜卜,魚肉好嫩滑唔洗驚好多骨,因為成條骨係連住,好易拆肉出黎👍👍可以落少許檸檬汁,令魚嘅鮮味更提升😽另外配左炸薯條,超級香脆❤️玫瑰鮮奶咖啡🌹☕️ 跟餐$15賣相好靚,咖啡面撒左啲玫瑰花瓣,好啱女仔打卡📸玫瑰咖啡呢個組合好特別,好清香嘅玫瑰花香味同咖啡意外地夾😙星

叫左兩個晚市套餐:
沙律+湯配多士+熱咖啡/熱檸檬茶/+$28升級特飲

是日餐湯配麵包🥣🍞
蘑菇湯好濃稠,味道濃郁,仲有粒粒蘑菇碎
麵包都好唔錯,剛剛烘起仲熱,仲有少少脆面😉

沙律菜配柚子醋汁🥗
菜好新鮮,再配埋酸酸甜甜嘅柚子醋汁,好醒胃🤩

好大條,大到佔左3分1張枱😆
用烤焗嘅方式烹調,金黃色嘅魚皮脆卜卜,魚肉好嫩滑
唔洗驚好多骨,因為成條骨係連住,好易拆肉出黎👍👍
可以落少許檸檬汁,令魚嘅鮮味更提升😽
另外配左炸薯條,超級香脆❤️

玫瑰鮮奶咖啡🌹☕️ 跟餐$15
賣相好靚,咖啡面撒左啲玫瑰花瓣,好啱女仔打卡📸
玫瑰咖啡呢個組合好特別,好清香嘅玫瑰花香味同咖啡意外地夾😙

星辰大海🍸 跟餐$28
呢杯都好靚,顏色鮮豔,有一種陽光與海灘嘅感覺
上層藍紫色係蝶豆花加七喜,下層黃色係荔枝味,味道好夾☺️