2020-11-07 878 瀏覽
又到午餐時間,大家急忙攞手袋出門口搵食。去到大王東街,打算係某間餐廳食飯,但大排長龍,由於時間緊迫無得嘥時間等候。唯有搵另一間,間間餐廳都很多人排隊,咁岩見到呢一間是新開張,唔知係咪因為新開張所以暫時唔係太多人排隊等,所以我哋試一試。入到去員工很殷勤,好有禮貌招呼我哋,有介紹我哋食咩好。雪菜肉絲炆米,好香嘅雪菜味,有適量嘅肉絲,米粉好幼嫩,有米味道,整碟炆米乾濕適中,唔太油,唔太濕,配埋辣椒醬好好味。成碟蚊咪變成我肚內嘅囊中物,一條都不漏,食晒。野菌魚肚飯,好多菇,至少有三四種菇菌,魚肚好大塊,好滑,一啲都唔腥,配白飯好好味。同事亦係食晒成碟飯。除咗碟頭飯之外,還配以羅宋湯,餐飲。羅宋湯就差啲,好稀,好水,冇乜羅宋湯味,用舊款嘅漱口盅裝置,真係好似俾你漱口咁。整體來講,成個套餐好食(除湯)得嚟都唔算貴。

入到去員工很殷勤,好有禮貌招呼我哋,有介紹我哋食咩好。

除咗碟頭飯之外,還配以羅宋湯,餐飲。
羅宋湯就差啲,好稀,好水,冇乜羅宋湯味,
用舊款嘅漱口盅裝置,真係好似俾你漱口咁。

整體來講,成個套餐好食(除湯)得嚟都唔算貴。

2020-11-06
2 分鐘 (堂食)