餐廳: 四哥車仔麵
資訊:

2021-08-12 167 瀏覽
咁岩經過見到新開張 就入去試下入到去店員會安排坐位 隔左一陣就已經滿座 仲有d人係叫外賣 店員都好好服務 會介紹食咩 推介左海南雞飯 不過我地都係想食車仔麵多d 唯有下次先再試海南雞飯 另外因為小店所以坐位比較密 但店員見到客人坐得迫 就會主動幫客人移鬆少少 呢點值得一讚👍🏻廚房係開放式廚房 上面都會有寫低特價野食同埋沽清野食 另外就算餐牌冇寫都有機會可以食到 例如有客人鐘意食豬大腸做小食 都會整比佢枱面好乾淨 唔會油林林 係疫情期間更會着重衛生 亦都有部空氣清新機 都係一個加分位🍽四餸麵 $43 (糖心蛋 甜酸齋 滷水鮮大腸 蠔油小花菇 腩汁公仔麵)甜酸齋個味道夠濃 唔會比個湯整到淡左味花菇炆得夠林 易入口 出面小見大腸唔會咬唔爛 但就得幾件 唔多夠喉湯底不過不失 腩汁底略嫌唔夠味🍽四餸麵 $45 (糖心蛋 紅腸 炸雞中翼 墨魚丸 沙嗲汁烏冬)雖然雞翼浸左落湯入面 但食落都仲有d脆墨魚丸好大粒 差唔多成個匙羹咁大糖心蛋 其實唔算係糖心蛋 只係一隻半熟蛋 仲要煮多少少時間先得 同我想像用味林 醬油浸既唔同🍽腐乳通菜 $12通菜幾爽 唔會太林 而且又唔會太多水 正常水準🍹檸檬薏米水(跟餐
咁岩經過見到新開張 就入去試下

雖然雞翼浸左落湯入面 但食落都仲有d脆
墨魚丸好大粒 差唔多成個匙羹咁大

🍽腐乳通菜 $12
通菜幾爽 唔會太林 而且又唔會太多水 正常水準

🍹檸檬薏米水(跟餐 單點$15)
新店開張所以包埋野飲 天氣潮濕所以叫左呢杯去下濕 薏米唔林 所以有咬口 而且唔會太甜 仲要係自家製 另外自家製仲有五花茶 比較市面上車仔麵檔 有額外選擇

💰有八達通同Alipay 可以用消費卷
兩個四餸麵加兩杯野飲 整多個油菜 加埋岩岩好100蚊 價錢都唔算貴