✨Rain Rain~ Go away~ come again another day ~~ 繼續收工唔想煮系列🤣 今日係旺角收工,經過見到福岡兩個字已經特別有家鄉嘅感覺😍 ✨喺餐廳門口見到Menu已經覺得好吸引,感覺上可以自己整漢堡扒,一路食一路玩,幾特別😋🍽️二人餐 :🍔 芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)🍔墨西哥辣椒和牛漢堡(M)上到嚟鐵板好熱,放左幾秒就好快熟,所以每3至4秒翻一次就更好!煎煎下和牛扒邊就會變到香脆,呢個時候食就最正!😍😍芝士好香濃,可以整到小小拉絲🤣🤣煎完之後啲芝士完全同和牛融入左,每食一啖都有芝士香,超好食!墨西哥就辣度偏辣小小,但辣得嚟又唔會搶左和牛既味,整體好夾!🤤🤤🍽️和牛乒乒乓拌飯呢個飯嘅肉碎都喺用和牛整,和牛嘅油滲哂落啲飯度,令到成個飯都係香!撈埋佢配嘅醬汁食已經好好食!我地同煎好左嘅和牛一齊食,2邊嘅肉汁都滲哂落去🤤🤤🤤超yummy!職員好細心,會好主動幫人換一個熱嘅,服務超貼心!😘😘🍹 百香果特飲、巨峰提子特飲良心特飲,意料之外嘅勁大杯🥳 兩倍都仲有加上新鮮檸檬🍋,中和返個甜味。加上夠凍,我冇為意放咗係鐵板附近,但係飲到最凍嘅時候都仲係好凍🤣

🍽️二人餐 :

🍔 芝士蛋蒜和牛漢堡扒(M)
🍔墨西哥辣椒和牛漢堡(M)

🍽️和牛乒乒乓拌飯

職員好細心,會好主動幫人換一個熱嘅,服務超貼心!😘😘

🍹 百香果特飲、巨峰提子特飲