WM咖啡廳

Café@WM
2022-12-18 231 瀏覽
環境優雅,枱與枱之間都保持少少距離。由於有室外坐位,方便携犬客人,我哋又被安排坐近個出入位,每次有室外客進出,都吹來一陣大風,最初未有室外客就唔覺,之後陸續有室外客,每次佢哋進出都凍一凍。食物方面,龍蝦都refill得快,有長蟹腳同麵包蟹。刺身選擇少,只有三文魚加兩款。有生蠔,味道普通,每次攞兩隻,第二次攞,其中一隻壞了。有燒牛肉,但只得燒汁,同埋個汁冇咩味,令件燒牛肉有點失色。有天婦羅,蝦天婦羅ok, 但蟹棒天婦羅實在太大太長,起碼1吋闊6吋長,同埋有點硬,吃了一半要放棄。有蝦餃燒賣,蝦餃正常,但燒賣就每粒都散開晒,皮肉分離,夾唔到,夾到都係散晒。有燒味,但义燒又乾又硬,好難咬。經過沙律吧都有陣陣嗅味,我估可能係芝士作怪。飲品只得咖啡機同茶包,咖啡機比較細,好快冇晒要等職員refill, 但冲完嘅咖啡只是微暖,唔多好飲。甜品款色不多,唔知果樣係朱古力蛋糕定係brownie, 溶嘅,黏埋晒,夾唔到,我見其他客都係夾唔到而放棄。雪糕係Haggan Daz細杯裝, 有三款,Oreo、朱古力同芒果,冇士多啤梨同雲呢拿。整體而言,環境佳,職員有禮,晚餐有3小時免費泊車,自助晚餐只需$588,經Open Rice訂位有9折,抵銷咗加一,都算抵,對於主攻龍蝦嘅人,都係唔錯嘅選擇。
2022-12-02
慶祝紀念