2013-06-19 7215 瀏覽
呢個其實係半自助午餐黎既, 不過可以唔要主菜, 淨要自助沙律&甜品, 只係~$50 就可以食幾個鐘, 覺得幾平所以就黎左~ 結果都ok 既~沙律: 自選沙律有雜錦沙律菜, 車厘茄, 粟米, 紅腰豆, 鷹咀豆, 翡翠芽, 紅蘿蔔絲, 青瓜, 枝豆, 芽菜等配料; 醬汁有白汁, 千島醬 & 油醋汁 呢3種~ 仲有麵包粒(炸得十分香脆可口), 炸蒜粒, 芝士粉, 黑白芝麻, 紫菜等toppings 可加~ 味道唔錯~ 而拌好既沙律就有凱撒沙律(太多芝士粉...反而唔好食...), 中華沙律(少少辣, 好好味), 薯仔沙律等~甜品: 估唔倒都有唔少款式~ 有我好鍾意食既藍莓芝士蛋糕, 雖然同平時食既有d 唔同 同埋個底唔係脆既, 而係腍左d 既, 不過都好香口 同埋好好味~ 個cake 都好有blueberry & 濃郁cheese 味~ 而焦糖燉蛋就整得好好, 面頭薄薄既1層焦糖好夠甜 但又唔會甜得滯去到苦, 仲有好香焦糖味~ 個燉蛋又超滑溜, 真係好好味呀!! 忌廉泡芙入面d cream 係冰凍既, 所以1食落去 冰涼透心咁, 好好味~ Chocolate brownie 朱古力味唔重,
~
), 薯仔沙律等~
~ Chocolate brownie 朱古力味唔重, 但好夠香甜, 好好味
~ 上面粒杏仁仲好香口~ 東南亞千層糕好香斑蘭味, 都好味~ 朱古力mousse cake 上面既白朱古力mousse 就好好味, 但中間既黑朱古力mousse 就唔係幾好食.. 初初以為係普通海綿蛋糕既蜂蜜蛋糕好好味
!! 一聞已經好香蜂蜜味, 食落去都係~~ 又好鬆軟, 真係唔錯唔錯~~ 仲有1款 果汁啫喱杯 冇食~
其他: 原來湯我都可以任飲既~ 有2款湯: 麵豉湯淡左d.. 冇乜麵豉味... 不過入面都有唔少冬菇絲 & 豆腐粒既~ 至於香草蘑菇忌廉湯就好好味
!!! d 湯一聞就已經好香, 飲落又好creamy 濃稠, 真係超好飲呀^^!!! 水果有哈密瓜(竟然1d 都唔硬, 又夠甜, 好好味
!), 西瓜(多汁但唔甜..) & 菠蘿(浸得太腍&太多水...)
總結而言, 個個去到o個度食都話好抵食 真係冇錯!! 而d 食物質素都唔錯~ refill 又快~ buffet 時間由11:30am 到3:30pm~ 可以慢慢食, 食到飽~
2013-06-18
  • 香草蘑菇忌廉湯