2019-03-03
今晚同朋友去咗稻八食打邊爐放題, 真心正佢有2間分店,分別係荃灣同大埔, 荃灣呢間地方好大,座位寬敞舒適, 係吹水嘅好地方。 坐底就可以揀鍋底先, 佢有8款味道, 如果要2款鍋底就要另外加錢, 咁我地揀咗沙嗲同番茄湯底🍅, 2個湯底都好夠濃, shabu shabu好滋味。 打邊爐調味料都好重要呢, 呢到嘅調料都算齊全,唔錯唔錯~揀咗套餐後會先嚟一輪食物, 即係你所揀嘅套餐入面包嘅野全部嚟一碟先, 個份量都幾多下, 如果有唔想食嘅記得同店員講唔好出,免得浪費 呢個海鮮盤賣相好靚, 啲海鮮都唔錯, 大大隻咁。 牛肉方面會有唔同嘅部位, 令我有驚喜嘅係居然有牛白肉呢啲特別部位, 食落好爽口,但煮嘅時候記得唔好煮咁耐10零秒就食得架啦 如果唔係就會過韌。 啲牛都好有牛味, 油花又均勻, 質素真係唔錯, 好適合食肉獸嚟 除咗套餐食物,仲有好多配料,蔬菜咁, 梗有一款啱你食。 而且擺得好整齊, 望落乾淨企理。 最後就要講本餐廳最特別嘅野:自助天婦羅炸物! 首先有個食物櫃擺咗好多不同嘅串串。揀咗想食嘅就可以去製作區,牆上已經有曬指示點樣上炸醬米糠同炸, 都唔識嘅可以搵店員幫忙 炸完後可以去調味料
打邊爐調味料都好重要呢, 呢到嘅調料都算齊全,唔錯唔錯~
呢個海鮮盤賣相好靚, 啲海鮮都唔錯, 大大隻咁。
最後就要講本餐廳最特別嘅野:自助天婦羅炸物!
首先有個食物櫃擺咗好多不同嘅串串。
炸完後可以去調味料區到調味,居然有曬我最中意嘅味粉,好開心
最後就可以拎住製成品返位享用,真係玩得又食得,味道都好正架。