2024-10-19
呢間喺西貢嘅酒店新開咗幾年一直對佢嘅自助晚餐都好有興趣咁啱見到佢哋呢排竟然做緊秋天限定嘅🦀蟹+💛榴槤主題自助餐♡沙律吧呢度嘅沙律吧同平時嘅自助餐都好唔同全部都加入咗蟹肉嘅元素🤍•泰式芒果蟹肉米紙卷熟蟹肉、芒果胡蘿蔔、青瓜,搭配芫茜嘅米紙卷口感真係超豐富,仲要好清新🥭•鮮美松葉蟹肉果凍松葉蟹肉製作+果凍質地食落去滑捋捋口感幾好♡海鮮吧ʙᴜꜰꜰᴇᴛ 都有即開生蠔、法國麵包蟹、加拿大松葉蟹腳和海螺而且仲要ʀᴇꜰɪʟʟ速度好快唔會冇晒海鮮絕對唔會出現爭食嘅情況大家都好禮讓🙂↕️十月至十一月仲會有大閘蟹🦀星期五至日都會免費大閘蟹🤍星期一至四就會送焗釀蟹蓋一份因為我哋平日嚟食所以今次我哋就加錢$88食多咗兩隻大閘蟹 勁多蟹膏超正仲要配埋薑茶好細心!♡刺身及壽司刺身分別有五款希靈魚、油甘魚、三文魚、八爪魚🇯🇵真係超有驚喜油甘魚都勁好食仲要係魚腩位油脂咁豐富同平時一般自助餐食嘅刺身完全唔同質素♡熟食區•蟹粉流沙天使麵蟹肉同蟹粉搭配天使麵仲有鹹蛋黃的濃郁味道口感又滑又香🤍•泰式蟹膏油炒蟹肉飯蟹膏+蟹肉真係夠晒邪惡本身淨係想食少少,忍唔住都爬晒成碟😂•阿拉斯加蟹腳茶碗蒸阿拉斯加蟹腳做主角加埋茶碗蒸滑蛋食落
呢間喺西貢嘅酒店新開咗幾年一直對佢嘅自助晚餐都好有興趣
星期五至日都會免費大閘蟹🤍
星期一至四就會送焗釀蟹蓋一份
因為我哋平日嚟食所以今次我哋就加錢$88
食多咗兩隻大閘蟹 勁多蟹膏超正
仲要配埋薑茶好細心!
♡刺身及壽司
仲要係魚腩位油脂咁豐富同平時一般自助餐食嘅刺身完全唔同質素
♡熟食區
•蟹粉流沙天使麵
蟹肉同蟹粉搭配天使麵
仲有鹹蛋黃的濃郁味道口感又滑又香🤍
•泰式蟹膏油炒蟹肉飯
蟹膏+蟹肉真係夠晒邪惡本身淨係想食少少,忍唔住都爬晒成碟😂
•阿拉斯加蟹腳茶碗蒸
阿拉斯加蟹腳做主角加埋茶碗蒸滑蛋食落去淡淡都有蟹肉嘅味道👅