2020-02-29
旺角呢一棟大廈🙄成棟都係食‼️我上次食燉雞嘅時候已經睇中咗好多間😎我立志要食晒成棟大廈嘅餐廳🤣當日我地去咗呢間「麵麵」,見佢樓下啲廣告已經好吸引❗️魚湯⁉️魚烏冬⁉️又好似真係未食過🥴於是就揀咗佢😎一坐底,店員就遞兩杯魚湯比我地飲😱好鮮甜‼️完全無魚醒味😍飲完之後完全挑起左我食嘢嘅慾望🤤🔹香烤牛西冷湯漬飯料理$148 :湯漬飯嘅湯就係用我地一座低飲嘅魚湯😎味道濃郁鮮甜😍其實店員同餐牌都有講解,有3個步驟教你點樣食👍🏻不過碗飯就咁食已經好好味🤤因為有好多飯素係到,餸飯已經一流❤️我就食左一半之後先再加魚湯☺️最後連啲湯都飲埋,好滿足☺️而塊西冷牛扒都同樣有水準👍🏻肉質鮮嫩,一啲都唔韌😎成個餐都真係唔錯❗️🔹辛辣。瀛太子拌魚烏冬$78 :其實即係明太子醬撈魚烏冬,明太子味道唔會太咸,加上仲有隻溫泉蛋比你一齊撈,所以食落都唔會辣😎不過重點都唔係呢到😂係「魚烏冬」‼️用魚製嘅烏冬其實相對較一般烏冬健康得多😎澱粉質相對又較低👍🏻蛋白質、DHA及維他命相對較高😊口感比一般烏冬都唔差!同樣爽彈煙韌😍而最重要係,佢完全無魚醒味🤩抵讚👍🏻🔹漁人樂趣$58 :呢個真心推薦‼️入面包含幾款炸物🤩有炸薯條、番
魚湯
香烤牛西冷湯漬飯料理
辛辣。瀛太子拌魚烏冬
🔹漁人樂趣$58 :呢個真心推薦‼️入面包含幾款炸物🤩有炸薯條、番薯條、魚肉春卷同埋墨魚春卷😍雖然全部都係炸,但一啲都唔油膩👍🏻仲炸到啱啱好,外脆內軟🤩而我最鍾意佢嘅番薯條😍番薯好甜🤤再配埋黑松露沙律醬☺️除左有原材料味道之外,仲輕輕帶點黑松露味道👍🏻好滿足🤤
漁人樂趣
🔹芝士炸脆雞$38 :炸雞唔會炸到乾晒👍🏻食落Juicy😎平時食嘅芝士炸雞,多數係炸雞面頭有落芝士粉,相反呢個唔係用芝士粉,係成兜芝士醬比你點😍睇嚟食完呢餐,我又要地獄式訓練😂
芝士炸脆雞
🔹泡沫桂花奶茶 跟餐+$10 :如果你係鍾意桂花香😍呢杯真係值得一試👍🏻雖然茶味唔算好濃,但亦因為咁,先唔會蓋過桂花味😎奶泡亦都打得夠滑溜☺️唔錯❗️
泡沫桂花奶茶
🔸推薦食品:香烤牛西冷湯漬飯料理、漁人樂趣、泡沫桂花奶茶
味道:5/5
服務:4/5