2019-07-27 87 瀏覽
好特別的餐廳名 – 雙生館,原來是由兩位姊妹開店的,小店充滿滿滿的溫情。店舖不大,但裝飾好有田園feel,最可愛是有狗狗cushion在兩邊卡位陪你食飯 ^^..Menu 以Cafe西餐輕食為主,全部都是店主兩姊妹親手製作!試下先😍我地叫了兩個晚餐,一個加了湯,另一個加了蛋糕。🥣湯係:蕃茄鯊魚骨湯同手工吐司個湯好濃蕃茄味、清甜。手工吐司係每日親手整,無添加!烤過嘅麵包,加上溶咗既牛油,香脆可口好好味!..主食:美國CAD牛扒配沙律👉🏻 牛扒大塊配上黑醋汁沙律🥗 牛扒大約煮到8成,食落都淋身..主食:巴拿馬火腿蕃茄忌廉汁意粉👉🏻意粉煮得剛好,不會太淋身 , 每一條意粉都掛上蕃茄忌廉汁,條條意粉都好滋味~..最後試左兩款主菜後,都想試多一款。問左店主,推介我地試下「黑松露帶子冰花煎餃」👉🏻煎餃以雪花造型煎成一餅❄,一咬已聞到黑松露濃郁香味,配搭新鮮帶子,很惹味..甜品的蛋糕都係店主自家製作!蛋糕🍰軟熟原會好甜,清新之選!

試下先😍

我地叫了兩個晚餐,一個加了湯,另一個加了蛋糕。

🥣湯係:蕃茄鯊魚骨湯同手工吐司

主食:美國CAD牛扒配沙律

主食:巴拿馬火腿蕃茄忌廉汁意粉

甜品的蛋糕都係店主自家製作!蛋糕🍰軟熟原會好甜,清新之選!
2019-07-20