2023-07-28 400 瀏覽
同婆婆去食飯 所以就搵左間食點心嘅小店 本身真係諗住求其搵間點心店去食 點知又有驚喜啵🤩艇頭三寶蘿蔔糕小妹就好鐘意食蘿蔔糕嘅 所以哩樣都係我必點嘅點心 哩度嘅蘿蔔糕好足料 食落去唔會食到好多粉咁👍🏻脆炸北海道牛奶外脆內軟 熱辣辣 好明顯係新鮮炸出嚟嘅 仲要入面嘅牛奶好有奶味😍招牌奶黃包一咬落去 個流心奶黃包多汁到流晒出嚟我隻手度 好滿足嘅感覺🤤🤤黑松露北菇燒賣皇有少少嘅黑松露令到個燒賣唔會淨係得一舊肉味咁寡🤣月半灣晶瑩鮮蝦餃粒蝦餃好大粒 塊皮又薄 入面起碼有三粒蝦🦐🦐🦐好姐潮州蒸粉果哩樣係婆婆嘅至愛 所以每次飲茶都會點 個粉果皮都好薄 入面都好足料 我同婆婆都食到好滿足😋😋舖頭嘅姐姐都好好傾 佢哋話餐廳係自家製品牌所有點心現場即點即做 手作點心 難怪咁好食啦😋😋佢哋仲話師傅曾經喺日本東京富麗華做左好多年 專為高管達人和明星服務 返香港之後喺多間米芝蓮酒店及大型連鎖酒樓集團做主管架🫡

艇頭三寶蘿蔔糕

脆炸北海道牛奶