2018-05-04
Charm Cafe環境:👣👣👣食物:😋😋😋態度:😊😊😊😊性價比:👍👍👍2個下午茶餐加埋180蚊左右(已加15定18蚊轉宇治抹茶奶)環境方面,係蘋果商場內既一間餐廳,地方固然比較細,6-8張四人枱咁上下,落地玻璃窗見到密集唐樓天台,有特色既。食物:Earl grey用返Twinings,即刻放心左,起碼唔係副廠出。宇治抹茶奶聲稱用日本帶返黎既宇治抹茶沖,但感覺茶味唔太夠,奶味都唔重,整體比較平凡。雞扒配卡邦尼意粉,雞扒份量唔算少,唔會好似一pat仔鵝肝咁,醃過有少少香草味,但又唔會太鹹。意粉汁濃稠,緊貼意粉,做得ok既,煙肉唔會太鹹,ok啦。漢堡配薯條,粗薯條炸到外少少脆少少軟,內裡都軟綿既。漢堡肉成個獅子頭咁,醃過,不過我覺得個味有d怪,少許唔夾,同d肉偏瘦肉feel,要𡁻耐少少。態度方面,我唔想將格離無人張枱同我個張合併,因為岩岩格離玩腳同玩鼻c,店員都無逼我,由我。埋單都有問d野食點,態度ok既。佢近窗有2塊鏡,唔知係咪打卡前執樣呢。
環境:👣👣👣
食物:😋😋😋
態度:😊😊😊😊
性價比:👍👍👍
食物:
佢近窗有2塊鏡,唔知係咪打卡前執樣呢。