2019-11-08 1743 瀏覽
平時食茶記,來來去去都係食果幾味,有啲厭。今日去到荃灣行街,見到有幾間冰室,呢間特別多人,所以就去呢一聞樓下冰室試下。入到去有啲驚喜,因為見到餐牌啲食物都幾特別。我馬上比張义燒滑蛋飯既相吸引住😂茶餐廳竟然有我最愛,芝士焗西蘭花,咁我緊係馬上叫返一份。女朋友,見到格離枱個蕃茄通粉,好香好吸引,所以佢就叫左一個,跟餐重有瑞士雞翼👍🏻先介紹下個滑蛋义燒飯,個飯好好味,賣相都非常吸引。好明顯食到個蛋非常滑,一啲都無炒過火,而且重可以同啲义燒黏在一起,炒功非常了得。加埋啲鼓油,真係好好食👍🏻👍🏻👍🏻芝士焗西蘭花都好味,西蘭花無焗到黃晒,而且啖啖都有芝士,好好味,芝士味都好香,吾錯吾錯😋😋蕃茄通粉個湯好濃味,正,每一啖通粉都連埋湯一齊食,非常開胃👍🏻通粉無煮過頭,每一粒都爽口,吾會爛晒😀瑞士雞翼好入味,但我本身吾鍾意食,所以無咩感覺。但女朋友就話吾錯,佢話雞翼啲肉都入味,最重要係熟晒,因為好難煮到入面熟晒,但又吾濃,需要比較長時間處理。👍🏻👍🏻有心思👍🏻食左咁多野,緊係要飲返杯野,佢地有好多特飲,我就要左一個紅豆咖啡,女朋友叫左個朱古力脆脆。紅豆咖啡好特別,好似飲緊紅豆冰咁,但又係咖啡味,口感一流

茶餐廳竟然有我最愛,芝士焗西蘭花,咁我緊係馬上叫返一份。

加埋啲鼓油,真係好好食👍🏻👍🏻👍🏻

通粉無煮過頭,每一粒都爽口,吾會爛晒😀

紅豆咖啡好特別,好似飲緊紅豆冰咁,但又係咖啡味,口感一流,大家真係要試下。

而女朋友果杯脆脆,佢話好濃朱古力味,但吾會太甜,杯面重有好多脆脆比你即時食埋,無得輸😂😂
如果大家食茶記食到厭,強烈建議大家去樓下冰室試下👍🏻

2019-11-05