2021-01-26 455 瀏覽
除左有個小插曲,成個過程都係好好玩,而且製成品都好靚。預先到佢網站可以預約時間同揀選要整的甜品款式。我係選擇左到店才揀選款式,就算即場揀都唔會限制你只能揀某d款。每款蛋糕製作所需的時間都不一樣,視乎難度,由一個半鐘至三個鐘都有。-💸莎士比亞巧克力蛋糕$590每款甜品最多只能由兩人一齊製作,第二位需要付價錢的30%,我地兩人total比左$767一齊整。呢個款式需時三個鐘,烘焙店提供一部ipad作教學,入面的食譜好仔細地說明每個步驟,仲附有影片輔助,仔細程度係連焗爐個制點扭都會有片教你。-👉🏻設備及烘焙用具每一組客人都有自己空間製作甜品,同隔離枱有塊板隔住,每張枱都提供自拍神器,我都用黎拍低左整個過程番屋企回味。每款用具及食材都貼了標籤,跟住食譜指示黎拎就可以,簡單易明。焗爐、微波爐及攪拌區為共用區域。我去果日係平日下午,唔算full,拎材料同使用共用設備都唔需要排隊或者感覺好逼。-👉🏻環境及氣氛店舖以粉紅色為主調,整個裝潢都好有少女心,連d用具同提供比客人嘅圍裙都係。有樣好貼心嘅野就係店入面有個area專比你影相,捧住岩岩整完嘅蛋糕,以花牆為背景,仲配合埋d裝飾,一定影到個蛋糕好靚。-

💸莎士比亞巧克力蛋糕$590
👉🏻設備及烘焙用具
👉🏻環境及氣氛
👉🏻服務及支援
揀完蛋糕款式後會有個店員帶你行一個圈講解設備。店員都有介紹店裡的自助茶水供應,整成幾個鐘,茶水真係好有需要!另外店舖係有洗碗服務,用完的工具只需要放番係指定位置就有人洗,見佢地都清得好快,唔會積哂d野係度。整完蛋糕後同店員講聲,佢地會幫忙包裝入盒。

整體店舖的設備同運作都唔錯,不過當日有個小插曲,就係我地跟住食譜份量打完cream後發覺塗唔滿個蛋糕。第一個諗法就係打多少少cream啦。有位店員問起就同我講咁樣做原來係要額外收錢的🙈好彩佢話今次算,但當下比佢stop左再接手左個蛋糕由佢完成埋個步驟,我地默默係隔離企就有點難受,畢竟入場時無特別同我地講🥲大家去整都要注意番啦〰️今次都係事前溝通問題,雖然有少少心靈受創,但大部分時間都係好enjoy嘅☺️