2015-02-18 148 瀏覽
今日公司早收工,又唔想禁快返屋企,於是去左荃灣愉景的starbucks飲咖啡,為今晚漫長既團年飯充電一下。叫左杯ice latte,奶味足夠,啡與奶的比例總算配合得到,飲第一啖都無咩問題,但再細飲時,唔知係咪因為當時煮啡既職員邊傾邊煮,煮啡煮過左時間關係,總覺會有d微苦帶燶的味…,而少了latte應有的香滑。令到這杯啡略有美中不足之處……環境方面,地方都唔錯,一邊聽音樂,一邊品啡,是其一個賣點,但座位方面略欠整潔,多個坐位台面仍有上一位客人的殘餘垃圾,當時職員大約四位,一人沖啡,一人沖茶,另外兩位…,不斷聊天,但沒理會店面清潔狀況,最後我要作為客人自己執干淨才能坐! 個人認為,這是另一個該店需改進之處。

2015-02-18
5 分鐘 (堂食)