2019-03-19
今日約咗班friend一齊去食呢間餐廳本身都好期待,因為見過有朋友食過好似都唔錯咁😛去到雖然book咗位但係都要等起碼半個鐘或以上😵 真係好符合佢哋個名"慢"里長城😂所以要快嘅朋友就可能要考慮其他餐廳啦🙈入到去之後見到成間餐廳嘅裝飾都幾特別同埋闊落,唔會有好迫嘅感覺😊成餐飯最特別嘅就係一入嚟坐低就見到枱面上面嗰杯藍色嘅檸檬水~除此之外佢哋個Menu入邊嗰啲菜式名都好有意思🤙🏻例如我地叫左呢個"慢落豬"咁🐷d肉都算多汁入味,但都幾多肥肉,好彩隔離有d沙律中和翻🥗值得一讚係配菜甜番薯條🍠 有別平時普通薯仔,感覺甜d同健康d。仲有小食拼盤(大),咁啱我地有四個人,每一樣都有四件啱啱好!拼盤有炸雞翼🍗、烤香腸、紫菜味薯條🍟、炸芝士條等等。比較鍾意個紫菜味薯條,好有shake shake薯條嘅味道炸芝士條有啲失望,可能因為凍左嘅關係,雖然有拉絲但係略嫌有啲硬,同埋芝士味唔算好岀。炸雞翼都幾香脆,算唔錯。我最鍾意將炸物點日式芥末醬,好味🤤食完仲可以添醬!牛油果忌廉蟹肉扁意粉🦀,賣相隻色雖然唔係話好靚,但好真材實料,忌廉同牛油果嘅味配得好好,識落好Creamy又唔係好濟,蟹肉都好多。南瓜帶子意大利飯
所以要快嘅朋友就可能要考慮其他餐廳啦🙈 入到去之後見到成間餐廳嘅裝飾都幾特別同埋闊落,唔會有好迫嘅感覺😊
除此之外佢哋個Menu入邊嗰啲菜式名都好有意思🤙🏻 例如我地叫左呢個"慢落豬"咁🐷
d肉都算多汁入味,但都幾多肥肉,好彩隔離有d沙律中和翻🥗
值得一讚係配菜甜番薯條🍠 有別平時普通薯仔,感覺甜d同健康d。 仲有小食拼盤(大),咁啱我地有四個人,每一樣都有四件啱啱好!
拼盤有炸雞翼🍗、烤香腸、紫菜味薯條🍟、炸芝士條等等。
比較鍾意個紫菜味薯條,好有shake shake薯條嘅味道
炸雞翼都幾香脆,算唔錯。我最鍾意將炸物點日式芥末醬,好味🤤
食完仲可以添醬! 牛油果忌廉蟹肉扁意粉🦀,賣相隻色雖然唔係話好靚,但好真材實料,忌廉同牛油果嘅味配得好好,識落好Creamy又唔係好濟,蟹肉都好多。
南瓜帶子意大利飯,食落飯粒分明,帶子係偏 刺身個種,都唔錯。
但略嫌冇咩南瓜味,比較起其他菜式就顯得有啲淡味。但個樣幾靚。
整體而言,裝修環境幾舒服,有城市綠洲嘅感覺,性價比ok。👌🏼