2019-03-26 33 瀏覽
今晚同朋友路過尖沙咀金馬倫道等過馬路時,望上首都廣場,見到有間叫香港郵意的餐廳,比個名吸引咗,一於上去坐下食下嘢先!上到二樓,見到好隨意的一間cafe,個環境都幾舒服!好有文青feel,立即覺得自己後生咗十年!哈哈!今晚沙律order 咗煙三文魚火箭菜沙律,火箭菜上鋪滿芝士碎,有小紅茄,好新鮮,三文魚塊大大塊,有大半隻手掌咁大,正!10%黑松露汁雜菌意粉,意粉好幼滑,軟身,個汁好香,好滑,菌又多!真,龍蝦肉蕃茄醬意粉!真的有龍蝦肉,不是取巧!醬汁味道不會太濃!正cafe主要都想客人飲咖啡,但我哋夜晚飲咗咖啡,晚上會怕瞓不著,所以叫了壼茉莉玫瑰花茶,有美容效果,而且還大大壼!好香!店內主張客人食完食物自己負責,有個放置餐具,垃圾桶的地方,客人都好自律!有個大郵筒,可供客人打卡影相,同寄信!下次要下午上去嘆下咖啡,看下書,寫意一下先!
有個大郵筒,可供客人打卡影相,同寄信!
下次要下午上去嘆下咖啡,看下書,寫意一下先!