2024-04-22 184 瀏覽
第一次嚟呢度食午餐,價位每樣嘢都係$98或以上,咁我哋就叫咗一個水冷麵$98同埋一個烤牛肉配純豆腐湯嘅套餐$138水冷麵份量都幾大,個湯底清甜,但係其實冇咩配料,只有一片好薄嘅牛腱同一啲青瓜同埋梨,食落去唔係話令人回味無窮嘅味道,就係一般韓國舖頭食到嘅冷麵味另外烤牛肉同埋個純豆腐湯雖然都係喺鐵板同埋石鍋入面,但係上枱嘅時候其實又冇吱吱聲亦都冇滾起,不過係熱嘅,但係唔係冇嗰種好熱辣辣嘅感覺味道方面亦都係正常冇特別,雖然佢係烤肉店主打靚嘅牛肉,但係我諗午餐呢個烤牛肉嘅部位就唔係太好嘅部位,因為好多舊都有筋,而且肉質亦都偏硬,純豆腐湯就好濃,但係唔係咁多湯汁,整體來講味道不過不失,但唔係我會再幫襯嘅韓食店