2021-07-05 2252 瀏覽
唔去過都唔知道,原來鰂魚涌有好多外賣小店,今次就比呢間A Bowl吸引住,藍白色嘅裝修風格令人聯想到希臘嘅聖托里尼島,好舒適休閒嘅感覺。始終主要都係做外賣生意,所以店舖空間比較小,堂食嘅位置只有兩個。無處不在嘅餐牌好可惜當日放工之後去到已經冇咗Unforgettabowl同埋Fishbowl,連三文魚都係得返最後一份咋,遲少少都冇。既然係咁我就決定自選食材啦,餐牌寫得非常清晰,醬料果方面如果心思思決定唔到,可以問吓店員邊種同自己揀嘅嘢最夾。下午茶Menu都好似好正咁。覺得一碗飯唔夠飽嘅仲可以睇吓呢個加配餐牌。落咗單之後就開始執我個飯,可以全程望住,咁就唔使驚會漏單啦。壽司飯配三文魚,其他配料有牛油果、焦糖蘋果、南瓜紫薯蓉沙律,醬汁方面配左櫻花蝦芝麻醬,成個飯好Fresh,三文魚粒粒都好肥美大粒,好新鮮,牛油果切咗一片片,好軟熟同三文魚嘅味道好夾,南瓜薯蓉沙律有微微嘅甜味,都好飽肚。另一款揀咗秘製Fusion新竹米粉,感覺同普通米粉差唔多,而個手切烤焗封門柳好抵讚,肉質好軟,而且有肉汁,配埋米粉食唔會覺得乾。另外配料仲有炒雜菇同山藥芥末八爪魚,略嫌八爪魚有啲少,不過都好夾個米粉。仲配埋兩

無處不在嘅餐牌

下午茶Menu都好似好正咁。

覺得一碗飯唔夠飽嘅仲可以睇吓呢個加配餐牌。

仲配埋兩杯熱飲,好養生

外賣自取
  • 自選bowl