餐廳: 小魚兒 (金馬大廈)
資訊:

2021-05-26 142 瀏覽
天氣悶熱冇咩胃口, 想食下辣野刺激下味蕾開下胃。今晚就同丫妹又再去左尖沙咀"小魚兒",相隔接近一年冇黎, 原來已經轉左menu。同樣主打烤魚, 自選四種魚類、再有多款口味選擇, 其中仲可揀辣度同麻度, 走配料。另有追加火鍋配料。我地揀左海鱸魚, 爆醬鳳梨香辣豆花味, 小辣BB麻條魚已經熟左, 上檯再滾起湯底就食得。 海鱸魚魚質偏林, 有魚香。本身自己好食得辣, 但小辣都算幾辣, bb麻度岩返地道港人口味。惹味開胃。配有超滑豆腐、芽菜、莞茜、些少粗薯粉, 夠哂飽肚。呢款湯底口味仲有超juicy清甜菠蘿, 可平衡下口中嘅辣度。另外Order左兩款火鍋配料。黑毛豬腩片- 色澤粉嫩, 油層唔會太厚, 不過間中幾塊帶有骨件麻辣湯底, 一定要order埋彈滑鴨血先叫perfect!

相隔接近一年冇黎, 原來已經轉左menu。

另有追加火鍋配料。

我地揀左海鱸魚, 爆醬鳳梨香辣豆花味, 小辣BB麻
配有超滑豆腐、芽菜、莞茜、些少粗薯粉, 夠哂飽肚。

海鱸魚

另外Order左兩款火鍋配料。

黑毛豬腩片

麻辣湯底, 一定要order埋彈滑鴨血先叫perfect!

鴨血
2021-05-26