2022-12-05
太子時代冰室,都真係幾近太子嘅自從一九年之後,毒L唔再幫襯吉野家打邊爐,冇得幫襯大家樂打邊爐一人一鍋,少咗好多機會打邊爐,近日發現燒山嘅時代冰室推出咗秋冬系列,有啲一人鍋同一人邊爐。雖然知道燒山賺到盤滿缽滿,淨係patreon一個月都多個好多人做成年,但都去試吓。環境及設備: 首先講地點,technically過咗界限街都係深水埗㗎啦,但佢由太子站E出口行過去,都係5分鐘內,咁都好近。裝修都係一般茶餐廳咁,有啲舊電影海報。廁所喺後行,要拎鎖匙,環境都……總之冇咩事就唔好去啦。服務:QR code自助點餐,介面都清晰,上菜都快,樓面收銀都好有禮貌。食物: 兩個人叫咗一個台式特盛臭臭鍋BB辣特濃沙嗲湯,同一個珍寶海鮮鍋芫茜皮蛋湯,湯底比較重口味,鍾意食濃味食辣嘅都會覺得OK,食材方面,就普普通通,對得住個價錢台式特盛臭臭鍋: 索到汁嘅都好食,炸支竹,豆卜等。大腸都好食,不過太薄切珍寶海鮮鍋: 蝦滑,油炸鬼都好食,其他就普普通通啦
珍寶海鮮鍋: 蝦滑,油炸鬼都好食,其他就普普通通啦