2023-05-27
一連幾天長假期,吃多了最多第二日fasting 比腸胃休息下,於是今晚盡情地吃吃吃…..朋友說這家餐廳成日都好多人幫襯,所以來至前最好訂位啊!今晚叫了九樣食物:其中個臭🍀煎蛋好特別(友人好❤️吃,她每次都order)我是第一次吃,蛋中間好多草。D草有少少草青味及苦澀味。不過真係幾🉐️意,未吃過。(未吃過的可以試吓,感覺這種草有助排毒,可以減肚腩)個🍍炒飯好好味,吃完一口後停不了。我向來不吃魚皮這東西,因為D皮好似🐍,所以驚驚。但朋友們勁👍這炸🐟皮超脆口,吃不停。個香葉炒肉碎,超辣🔥及重香料,所以好惹味。我❤️❤️❤️但原來裡面有生🧅,下次叫個廚走🧅先。最後,🥭糯米飯上台,味道不太甜,好香椰🥛味,但個飯好硬好實(其實係未實實地才正宗呢?)同場加映:是晚有食客生日,於是侍應走去替她戴上party hat及把生日紙牌給她。侍應仲即埸K神上身,拿住支咪高聲大唱,送上首泰文生日歌比壽🌟👩🏼。氣氛超攪笑。
朋友說這家餐廳成日都好多人幫襯,所以來至前最好訂位啊!
今晚叫了九樣食物:
其中個臭🍀煎蛋好特別(友人好❤️吃,她每次都order)
(未吃過的可以試吓,感覺這種草有助排毒,可以減肚腩)
個🍍炒飯好好味,吃完一口後停不了。
個香葉炒肉碎,超辣🔥及重香料,所以好惹味。我❤️❤️❤️
但原來裡面有生🧅,下次叫個廚走🧅先。
氣氛超攪笑。