2019-10-13 485 瀏覽
聽過呢間台式打邊爐好多次,今日終於可以帶埋幾位朋友一齊嚟食~ 個人比較鍾意一人一鍋,可以自己食,share黎食又得!😝我哋四個人叫咗四個鍋,可以一邊傾計,一邊食~ 「台式麻辣鍋」係鋪頭嘅招牌,有晒台灣招牌打邊爐必食嘅配料,麻辣湯底十分滋味~ 食到我哋個人熱辣辣,就係時候食返個唔辣嘅中和返😆「芝士牛奶鍋」就最適合不過,芝士配牛奶, 奶白色嘅湯底好吸引。一開頭有塊芝士慢慢溶化,仲有兩隻溫泉蛋,我地將佢地慢慢混合,等個湯底滾左之後,香味濃郁,食落好似食緊啖啖芝士咁,但又唔會好膩。蛋餃,南瓜,豚肉,心形魚豆腐都好食🥰「蕃茄白豚鍋」蕃茄湯底好濃烈,豚肉份量好多,夠晒我哋四個人食!☺️「沙茶牛肉鍋」沙茶湯底好惹味,食落口感好豐富。甜不辣,牛肉好出色。沙白都好新鮮!食材好足料,好似牛肉咁樣,夾極都仲有咁!炸支竹吸晒沙茶湯底嘅汁,特別好食🥳店員服務態度好好,時不時幫我地加湯,又主動幫我地收野,執拾枱面,唔知係咪台灣人特別nice呢,好多時台灣餐廳嘅職員都好友善😍 食物足料,職員有禮,唔怪得之成日都座無虛席啦!🤣

15 分鐘 (堂食)