2022-06-17 328 瀏覽
呢間已經食過好幾次~同Friends係旺角經常都諗唔到食咩好,又唔想食得太heavy(想飽而輕食)同唔想太貴…………又想慢慢坐低食下嘢傾下計……………真心係鬧市真係唔多~如果你又想過下口癮食日本嘢呢間個人認為非常符合條件~~~呢間令我好懷念另一間香港人開係大埔既平民日本餐廳,又有人情味食物價格又合理又平,可以話好有為街坊客既感覺今次叫左支清酒餸下下酒菜:雞軟骨-呢個直程前後叫左兩碟,炸得唔會好乾好juicy,食住餸酒同朋友吹水簡直冇得輸!木魚絲豆腐-正常菜式,外脆內軟而保留清淡感,覺得唔夠濃既都可以點下佢啲醬汁點綴下~炒野菜-夠鑊氣~唔會太太太油又唔會不味濃,食到蔬菜自身既甜味魚-個人就唔太高要求,都係正常水準,秋刀魚咀嚼都慢啲,其實係可以連骨食~簡單嚟講,好鍾意咁家庭式既菜式,有時唔洗太取巧,簡單啲亦可以~講真,一分錢一分貨,若果要食真•日本菜既話咁閣下可以稍移玉步,係香港地已經咩都貴…何苦要再對呢類平民價既餐廳諸多要求呢?大家都係搵食啫,唔啱食咪最多下次唔去,任何情況下先認請自己想要啲咩先~當然,衛生上每間餐廳都一定有所進步既空間,明白冇邊餐廳係100%有衛生問題,始終係食落肚既

呢間已經食過好幾次~

今次叫左支清酒餸下下酒菜:

當然,衛生上每間餐廳都一定有所進步既空間,明白冇邊餐廳係100%有衛生問題,始終係食落肚既呢方面不容忽視既~

BTW,一定會再幫襯。
炸雞軟骨
鹽燒秋刀魚