2020-01-31 60 瀏覽
今日又去旺角食好嘢,日本放題。店舖的位置十分方便,就在旺角中心地帶。放題都食得多啦,依一間嘅放題質素算唔錯。首先,店舖中間有食物可供選擇,包括甜品和汽水,和酒精類飲品。食物的種類有很多,包括煎炸食物、壽司和熟食等等。煎炸食物我哋叫了芝麻雞翼和芝士薯球。最令我印象深刻的是燒菠蘿,有燒烤的口感同時又有菠蘿的汁液。壽司就叫了幾種。雖然種類跟其他放題店差不多,但是質素十分好。完全不是一般放題質素,而是跟專業壽司店差不多!熟物最好吃就是蟹粥,熱辣辣好好食,最正就是有不少蟹肉的味道,用了不少材料,師傅用咗成半隻蟹煮。此外,我們叫了鮮雞花膠雲吞鍋。估唔到放題都有花膠食,這是名貴的海產材料。依間店舖的放題不但種類繁多,此外質素一流,值得推介!

依間店舖的放題不但種類繁多,此外質素一流,值得推介!